Pressiteade: 18. septembril toimub Viljandis üle-eestiline õenduskonverents "Tasakaalu otsiv õde"

16.09.2019

PRESSITEADE

Kolmapäeval, 18. septembril toimub Viljandis pärimusmuusika keskuses üle-eestiline õenduskonverents “Tasakaalu otsiv õde”, mille korraldab SA Viljandi Haigla koostöös Celsius Healthcare’iga.

SA Viljandi Haigla on kuulutanud 2019. aasta õenduse aastaks, et tunnustada ja võimestada oma õdesid. “Õe professioon nõuab palju empaatiat, osavõtlikkust, toetamist ning paindlikkust, mis võib viia läbipõlemiseni ja tööst loobumise mõteteni. Õenduskonverentsil käsitletakse teemasid, mis hõlmavad nii õe vaimset kui ka füüsilist tervist ning sotsiaalset heaolu, et säiliks positiivsus töö- ja pereelus ning oleks oskus leida ja säilitada oma sisemine tasakaal,” kommenteeris  konverentsi teemavalikut Viljandi haigla õendusjuht Signe Asi.
Konverentsil avavad õdedele olulisi teemasid hinnatud spetsialistid: meedia mõjust lastele ning oskusest seda märgata kõneleb Põhja-Eesti Regionaahaigla lastepsühhiaater Irina Sahnjuk; Viljandi haigla sotsiaaltöö juht ja pereterapeut Kairi Nool räägib pereteraapia võimalustest panustada enda heaolu fondi; Toivo Niiberg, Katriito OÜ koolitaja ja psühholoog pakub vaadet kehakeelele ja emotsioonidele; toitumisnõustaja Maire Vesingi pöörab tähelepanu õdede tervislikele ja veresuhkrusõbralikele toitumisharjumustele ning Viljandi haigla füsioterapeut Jaanus Akel füüsilisele aktiivsusele.

Konverentsile oodatakse pea 200 osalejat - lisaks Viljandimaal töötavatele õdedele ka palju külalisi erinevatest Eesti tervishoiuasutustest.

Maike Tšetšin
SA Viljandi Haigla